Valentijnsdag: 3 budgettips (inclusief gratis sjabloon)

Het is weer bijna Valentijnsdag. Een dag die zowel geliefd als gehaat wordt. Je vindt het de meest romantische dag van het jaar en zwijmelt lekker mee. Of je bent een felle tegenstander en vindt het vooral commercieel geneuzel. Daartussenin heb je de gematigden, de neutralen. Daar hoor ik zelf bij. Een lieve verrassing of wat extra aandacht is hartstikke fijn. Maar dat hoeft niet perse op 14 februari te gebeuren. En het hoeft ook niet groots aangepakt te worden of veel te kosten.

Ben jij geen Valentijngekkie, maar wil je jouw geliefde toch laten weten dat je aan ze denkt? We hebben 3 budgettips voor je die je helpen om er een bijzondere dag van te maken.

Ochtend: Valentijnsdag raamtekening (gratis sjabloon)

Het is een trend en je hebt het vast al eens gezien. Een raamversiering in “handlettering” stijl. De decoratie wordt gemaakt met chalkmarkers. Dat zijn stiften met vloeibaar krijt. Met een beetje oefening zet je een prachtige illustratie of inspirerende boodschap op jouw raam.

valentijnsdag download sjabloon raam tekening

Speciaal voor Valentijnsdag hebben we een handig sjabloon gemaakt. Deze kun je hier gratis downloaden.

Print het sjabloon uit op zes A4tjes en plak ze aan elkaar. Bevestig het sjabloon aan de buitenzijde van je raam met stukjes plakband. Vervolgens kun je het voorbeeld aan de binnenzijde overtrekken.

Super makkelijk en leuk! Zeker weten dat man- of vrouwlief blij verrast is als hij/zij de gordijnen ‘s-ochtends opent.

valentijnsdag download sjabloonDe krijtstiften zijn hier te bestellen (nu voor € 2,95) maar vaak ook verkrijgbaar in de lokale kantoorboekhandel.

 

Middag: lunchverrassing

Ben jij thuis verantwoordelijk voor de lunchpakketjes? Besteed er op Valentijnsdag wat extra aandacht aan. Leuk voor je partner maar ook zeker een verrassing tijdens het overblijven voor je kinderen.

Met een uitsteekvorm (1) in de vorm van een hart geef je een Valentijnstwist aan de boterhammen. Stop een home-made koekje (2) in de broodtrommel en voeg een mini kaartje (3) met een paar lieve woorden toe. Kleine moeite, groot gebaar.

valentijnsdag budgettips

(1) uitsteekvorm hart ø 4 cm | Dille & Kamille € 0,95
(2) deegstempel Love & Home Made | Hema € 4,00
(3) mini kaartje “Love u to the moon and back” | Miek in Vorm € 0,50

Avond: liefde gaat door de maag

Het is geen geheim dat liefde door de maag gaat. Niet alleen bij mannen hoor. Bij mij gaat die spreuk in ieder geval ook op. Hoe fijn is het als er voor je gekookt is. Ik kan daar echt heel erg van genieten.
Met een zelf bereide maaltijd zit je volgens mij altijd goed. En het hoeft echt geen haute cuisine of een vijf-gangen diner te zijn. Kook met aandacht en presenteer het mooi. Gezellig muziekje, kaarsje erbij en tadaaa! Kindjes extra vroeg naar bed of een avondje bij opa en oma onderbrengen is ook niet verkeerd 😉

Kijk eens op de Belgische website VTM koken. Ik haal hier regelmatig heerlijke recepten vandaan. Tik bij de zoekfunctie ‘Valentijn’ in voor lekkere inspiratie. Check dan meteen even de cocktails met toepasselijke namen zoals ‘Cupido’s Cosmopolitan’ en ‘roze flirtini’.

Hoe je Valentijnsdag ook doorbrengt dit jaar. Wij hopen dat je een hele fijne dag zult hebben samen met al degenen die je liefhebt. En vergeet niet om de overige 364 dagen van het jaar ook af en toe extra lief te zijn voor elkaar!

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X