De ultieme baby uitzet checklist

Je kunt helemaal los gaan bij de aanschaf van de baby uitzet. Het zo gek en duur maken als je wilt. Maar heeft een baby al die spullen wel nodig? Bovendien zit jij echt niet te wachten op een volgestouwde babykamer. Hoe voorkom je dat je opgescheept zit met te veel en nodeloze dingen? Juist ja, met de ultieme baby checklist van Bobbino Kids.

baby uitzetAls je al mama bent van een of meerdere kindjes heb je waarschijnlijk nog aardig wat babyspulletjes in huis. Heb je alles de deur uitgeknikkerd, of zijn er dingen niet nog een ronde meekunnen? Dan weet je in ieder geval de weg in babyland en ken je het “vakjargon” nog wel. Toch kan het fijn zijn om je geheugen even op te frissen met onze baby checklist.

Geen idee

Als verse mom-to-be is de hele zwangerschap- en babywereld nog onbekend terrein. Een eerste speurtocht op het web bracht bij mij alleen maar verwarring. Gekke woorden zoals navelklemmen en zoogcompressen vond ik licht verontrustend. En jemig! Wat heeft een baby veel nodig. Ik had echt geen idee.

In het begin was ik vrij terughoudend. Wat onzeker omdat ik me nog niet zwanger voelde. Zo’n klein streepje op de positieve zwangerschapstest beloofde heel wat natuurlijk. Verstandelijk registreerde ik het wel, maar mijn gevoel deed nog niet helemaal mee.

Hormonen en kooplust

Toen deed de misselijkheid zijn intrede. Zo ook tal van andere, niet zo charmante kwaaltjes die ik je zal besparen. De zwangerschapshormonen begonnen blijkbaar hun ding te doen. En daar was ook de koopdrang opeens. Mijn allereerste aanschaf was een bruin teddy jasje met een capuchonnetje met berenoren. Zo klein, zo schattig! Voor mij markeerde dat miniscule jasje symbolisch het begin van mijn zwangerschap. Veel babyspulletjes heb ik inmiddels weggedaan. Verkocht op marktplaats of weggeven aan vriendinnen. Dat jasje niet. Dat heeft zijn weg gevonden naar de bewaardoos op zolder. Waar het samen met andere sentimentele spulletjes mag blijven.

Check, koop en vink af

Een lief rompertje of een leuk item voor de babykamer is vaak zo gekocht. Maar de rest is helemaal niet zo makkelijk hoor. Wat heb je nu eigenlijk écht nodig? En wat is niet persé noodzakelijk maar wel handig? Op internet vind je tientallen, zoniet honderden overzichten. Sommigen veel te uitgebreid, anderen niet volledig genoeg. Vergeet al deze lijstjes! Samen met mijn eigen ervaring en die van bevriende mama’s en papa’s is de ultieme baby uitzet checklist ontstaan.

baby uitzet checklist gratis te downloaden

Je kunt de checklist gratis downloaden. Print hem uit en hang hem op een handige plek. Check, koop (of krijg) en vink af. Heb jij nog een belangrijke toevoeging of handige tip? Laat het weten via een reactie hieronder. We horen het graag!

 

Korting baby uitzet

Ohja! Op de ultieme baby uitzet checklist vind je nog een kortingscode die je kunt gebruiken in de Bobbino Kids webshop

Alle artikelen op de foto vind je in de Bobbino Kids webshop:

De grote hydrofiele doek met bootjes is van Fine Little day en kost € 24,00
De bijtring rammelaar met het blauwe konijntje is van Sebra Interior for Kids en kost € 14,90

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X